Many of them are "successful people" or "quasi successful people", they do not want to watch swiss breitling such an important item lost points. "Plum" and "Yingnage" is not in their eyes, at best a tissot". If you have enough bags, this person is worth your investment, Rolex breitling replica, OMEGA and Longines is a good choice. Rolex fake watches rolexis going to be five needle taste, OMEGA also drilled 21 Longines is best with Crocodile Leather Watchband that several.

Izleti iz Nea Kalikratije -

Izleti Nea Kalikratia. Obilasci ..
Nea Kalikratije svakako Vam omogucuje da bez duge voznje i  previse gubljenja vremena obidjete nekoliko veoma zanimljivih turisticko istorijskih destinacija.

Izleti iz Nea Kallikratije
Ako letujete u Nea Kalikratiji , a niste tip turiste koga interesuje samo plaza i more, nego volite da vidite i naucite nesto novo, polozaj Nea Kalikratije svakako Vam omogucuje da bez duge voznje i  previse gubljenja vremena obidjete nekoliko veoma zanimljivih turisticko istorijskih destinacija.

Prvi izlet, koji Vam preporucujemo, a na koji biste svakako trebali da podjete je izlet za Solun ili kako ga Grci zovu Thessaloniki. Glavni grad severne Grcke, privredni, kulturni i sportski centar regije. Kroz istoriju cesto opisivan kao “najblistaviji”, “najponosniji” ili “kraljevski grad”. Predlazemo da u Solun podjete na jednodnevni izlet i obavezno obidjete Zejtinlik ili  Srpsko vojnicko groblje iz prvog svetskog rata, Baziliku Svetog Dimitrija, zastitnika grada Soluna, crkvu Svetog Djordja( Rotondu), Galerijusov slavoluk, Arheoloski muzej, muzej Vizantijske civilizacije, Belu kulu- simbol grada Soluna i jos mnogo toga sto grad kakav je Solun moze da Vam pokaze.
Poseban izlet moze da se organizuje za Solun ako zelite da sopingujete. Nekoliko velikih soping molova od kojih je najpoznatiji “ Mediterraneo  Cosmos” zatim” Mega Outlet”,” Ikea” koji se nalaze u predgradju Soluna ili jos mnogi drugi poznati  brendovi cije prodavnice mozete pronaci u Tsimiski ulici. Ako ste ljubitelj pijacne kupovine, obavezno treba da posetite najstariju pijacu u Solunu- Kapani  ( Vlali) pijacu gde na istom mestu mozete da kupite gotovo sve od svezeg mesa pa do cipela.

Na samo 17 kilometara od Nea Kalikratije nalazi se pecina Petralona. Pecina je otkrivena 1959 godine i u njoj mozete videti fosilne ostatke coveka (lobanju)  staru oko 700 000 godina kao i ostatke vatre iz tog perioda. Racuna se da su to jedni od najstarijih fosilnih ostataka ljudi  pronadjenih na tlu Evrope, kao i dokaz da je covek u to vreme koristio vatru na ovim prostorima. Ako krenete na ovaj izlet, ne zaboravite da je temperatura unutar pecine uvek 17 stepeni, pa ponesite nesto toplije za obuci.

Jedan od zanimljivih izleta moze biti i poseta vodenom gradu Waterlandu. Waterland se nalazi na tridesetak kilometara od Nea Kalikratije. Akva park nudi mnogobrojne aktivnosti u lepom okruzenju. U sastavu parka se nalazi nekoliko bazena, bazen sa vestackim talasima do 1, 5 metara, mnogobrojne atraktivne tobogane, brzu reku kao i terene za kosarku, odbojku na pesku, restorane, bar i igraliste.

Izuzetno kvalitetan je i izlet brodom oko treceg prsta Halkidikija Atosa – Svete Gore. Luka iz koje isplovljavaju ovi brodovi se nalazi na oko sedamdesetak kilometara od Nea Kalikratije. Krstari se zapadnom obalom Atosa. Uziva se na brodu i razgledaju se svetogorski manastiri. U toku izleta se posecuje i mesto Uranopolis.
Za ljubitelje istorije  veoma interesantan moze da bude izlet u Verginu, mesto gde je rodjen i gde je odrastao Aleksandar Veliki. Vergina je anticka prestonica Makedonije, gde su 1977 godine pronadjene kraljevske grobnice, od kojih je najimpresivnija grobnica Filipa II, kralja Makedonije i oca Aleksandra Velikog. Mnoga blaga pronadjena u grobnici su izlozena u muzeju , jedinstvenom po svojoj atmosferi. Vergina se nalazi na oko 130 kilometara od Nea Kalikratije. Izlet moze da se nastavi i do Pelle, druge prestonice anticke Makedonije.

Manastiri Meteore se nalaze na oko 290 kilometara od Nea Kalikratije. Geolosko cudo sa gigantskim stenama u obliku kula i tornjevima visine i do 150 metara, a sa  nadmorskom visinom i do 600 metara.Na vrhovima stena se nalaze manastiri koji predstavljaju ceznju isposnika da se priblize bogu i prikazana je u trudu graditelja koji su ih sagradili. Nekada je tu bila napredna manastirska zajednica sa 24 manastira od kojih je danas aktivno 6 manastira.

Ovo su samo neki od izleta iz Nea Kalikratije,  koje Vam predlazemo. Na izlete mozete krenuti u svojoj reziji, a mozete se obratiti i predstavniku nase agencije koji ce Vam rado dati informacije  o uslovima i organizaciji izleta.

Za ovo leto smo obogatili ponudu i hotelima, kako u Nea Kalikratiji tako i u drugim popularnim letovalistima Halkidikija.
Pogledajte :
Hoteli na Kasandri
Hoteli na Sitoniji
Hoteli na Atosu

Apartmani u Nea Kalikratiji

Kako stici do Nea Kalikratije

Pošaljite online upit